Jautienos kepenų blynai

Carnivore džiaugsmas – jautienos kepenų blynai. Taip, su trintom braškėm 🙂 Jie minkšti, sotūs, skanūs, maistingi ir vertingi – jautienos kepenys apskritai yra vienas vertingiausių maisto produktų, aš net į supermaisto kategoriją statau.

Ingredientai: 
80-90 g kepenų
3 kiaušiniai
15 g sviesto
druskos

Pasiruošiame kepenis: nuplauname, nusausiname, nupjauname plėvę, susipjaustome gabalėliais. 

Visus ingredientus dedame į benderį ir ilgai malame iki masė tampa visiškai vientisa ir nelieka jokių atskirų kepenų dalelių.

Dedame kepti ant sviesto ar kitų pasirinktų riebalų ir kepame kaip normalius blynus – ant vidutinės kaitros.

Kepenys kepa labai greitai, tas tas pats ir su blynais. Pakaks pusės minutės vienai pusei – kai tik matysite, kad krašteliai sutvirtėję, iškart galite ir apversti.

Tokiems blynams patinka daugiau riebalų, tad kas 2-3 blynus vis papildomai dėkite papildomai. Kitas momentas: svarbu, kad keptuvė nebūtų perkaitinta, tad išimdami blyną patraukite keptuvę nuo kaitros, įpilkite samtelį „tešlos“ ir tuomet grąžinkite ant kaitros.

Kaip ir tradicinius blynus, šiuos taip pat galima valgyti su visais mėgstamais pagardais – grietine, jogurtu ir net uogienėmis, kaip aš šįkart 🙂

Pirkinių krepšelis