Sūrio tacos su aštria jautiena

Kartais, kai reikia sunaudoti maisto likučius, iš mėgstamų sūrių mišinio gaminu Tacos – laivelio formos traškias sūrio duoneles, į kurias galima dėt imėgstamą įdarą.

Šįkart pabandžiau įdarą įsukti!

Tad pristatau: itin lengvai pagaminami sūrio tacos su aštriu jautienos įdaru.

INGREDIENTAI:
50 g raudonojo čederio sūrio
50 g fermentinio sūrio
350 g maltos jautienos
2 v. šaukštai kreminio sūrio
3 v. šaukštai becukrio pomidorų padažo ar pastos
didelė sauja šviežių petražolių
didelė sauja šviežių bazilikų
druskos
kajeno pipirų
aliejaus kepimui

Pirmiausia kaičiame aliejų ir dedame kepti jautieną. Kai apkepa – dedame druskos, kreminį sūrį ir pomidorų padažą, žalumynus, kajeno pipirų ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies.

Turi išeiti tirštas ir aštrus jautienos įrdaras.

Kol troškinasi įdaras, pasiruošiame tacos: susitarkuojame sūrius ir juos sumaišome.

Skardoje suformuojame plonus sūrio diskelius, pirštais sulyginame kraštus. Tada ant jų uždedame kepimo popieriaus lapą ir rankomis gerai suslegiame, kad sūris suliptų tarpusavyje.

Nuimame kepimo popierių ir dedame sūrį lydytis į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 6 minutėms. 

Leidžiame sūriui keletą minučių pravėsti, tačiau per ilgai nepaliekame, nes sūris vėsdamas greitai kietėja. Ant gauto sūrio paplotėlio gausiai dedame jautienos įdaro, susukame ir paliekame dar kelioms minutėms pastovėti, kad sustingtų.

Ir viskas, tik tiek darbo!

Pirkinių krepšelis