Keto salotos

OMAD salotos

Salotos gali būti labai sotus maistas, jeigu tik tinkamai jas pasiruošiame. Pavyzdžiui, šios salotos gali būti net ir OMAD (valgymo vieną kartą per dieną) patiekalu, kai nesinori gaminti kažkokio labai mėsiško patiekalo – jos bus gardžios, turtingos ir pakankamai maistingos, kad aprūpintų kūną reikalingu kiekiu energijos.

Šiame recepte esantis kiekis yra pritaikytas dviems itin sočioms porcijoms. Kviečiu pasigaminti!

INGREDIENTAI

Salotoms:
500 g vištienos krūtinėlės
200 g šoninės juostelėmis
2 kiaušiniai
1 avokadas
50 g kietojo sūrio lakšteliais
keli dideli lapai romaninės salotos
petražolių
česnako miltelių
druskos, piprų

Padažui:
200 g graikiško jogurto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės trinto česnako
2 ančiuvių filė
1/2 citrinos sultys
3 v.š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
šviežių petražolių
druskos, pipirų

Keto salotos

Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai, išprieskoniuojame druska, pipirais, česnako milteliais ir petražolėmis ir kepame paprastoje arba grill keptuvėje iš abiejų puskų iki ji iškepa. Perkeliame iškepusią vištieną į šiltą lėkštę, o į tą pačią keptuvę sudedame šoninės juosteles – kepame iki šios lengvai apskrunda. Kol kepa šoninė, išsiverdame kiaušinius.

Padažui sumaišome visus ingredientus, o tada belieka sukonstruoti salotas: sudėti plėšytus salotų lapus į dubenį kartu su supjaustyta vištiena, avokadu, kiaušiniais ir kitais ingredientais. Aplieti padažu, gerai viską išmaišyti, iškart serviruoti ir ragauti!

Keto salotos
Pirkinių krepšelis