Labai mėgstu artimųjų rytų virtuvę. Ir tikrai ne visada reikia įmantrius patiekalus gaminti norint skonį pajusti – dažnu atveju pakaks tik užuominos, prieskonio šen ar ten, kad mintimis nusikelčiau į pamiltus kraštus.
Šįkart taip nutiko su agurkais, kurie apskritai man yra viena universaliausiai kultūriškai transformuojamų daržovių.
Ruošdama juos panaudojau sumak prieskonius (pastaraisiais labai mėgstu gardinti marinuojamus svogūnus!) ir rezultatas išėjo puikus. Dalinuosi paprastučiu receptu:
Ingredientai:
5-6 trumpavaisiai agurkėliai
1 nedidelės citrinos sultys
1 v.š. maltų sumak prieskonių
didelė sauja kalendros (jei nemėgstate – dėkite petražolių)
1/2 a.š. druskos
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Agurkėlius susipjaustome plonais griežinėliais ir dubenyje sumaišome su kitais ingredientais. Paliekame mažiausiai pusvalandžiui (man skanu net ir pernakt!). O tada jau ragaujame su kuo tik norisi – jie tiks prie visko, ką įprastai valgote su agurkais ar kitomis daržovėmis: pusryčių kiaušiniai, kepsniai, grilio patiekalai, žuvis ir t.t.