Greičiausiai, tai bus pats skaniausias kada ragautas keto varškės apkepas 😊
Nejuokauju – gimęs po bandymų apjungti prieš tai gamintų apkepų geriausias dalis. Gamindama dar papergyvenau, kad nepavyks, tačiau prapjovus ir paragavus paaiškėjo, kad ne tik pavyko, bet ir nebereikės daugiau jokių kitų receptų.
Labai kviečiu išsikepti. Kad ir šiandien 😊
Ingredientai:
500 g varškės
4 kiaušiniai
100 g grietinėlės
100 g maskarponės
80 g kokoso miltų
50 g ksilitolio ar kito saldiklio
1 v.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Išplakame maskarponę su saldikliu, druska ir tryniais.
Įmaišome varškę, po to grietinėlę, o galiausiai pamažu įmaišome ir kokoso miltus.
Išplakame kiaušinių baltymus ir įmaišome juos į varškės masę.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Jei įsmeigus medinį pagaliuką jis išsitraukia šlapias, pakepkite dar (10-15 min.).
Išėmę leidžiame 10 min pailsėti ir tada jau pjauname.
Gardiname kuo širdis geidžia: becukre uogiene, šviežiomis, šaldytomis ar trintomis uogomis, riebia grietine ar plakta grietinėle (tinka ir kokosų grietinėlė!). Iš tiesų galima net aplieti karštu šokoladu ar becukre karamele – bus labai labai skanu.