Montekristo sumuštiniai, tik geriau. Daug geriau! Nes gaminti orkaitėje, o ne keptuvėje, užkepti tankiai vienas su kitu.
Po tokių pusryčių būsite sotūs iki vakaro. Bet iškart sakau – atsargiai, nes žiauriai skanu 😁
Iš čia surašytų ingredientų išeina 4-6 porcijos. Mažiau sunkiau padaryti, nebent turite mažytę stačiakampę kepimo formą. Ingredientai:
1 pakelis Biržų duonos keto lakštų (jei nesilaikote keto, naudokite baltą forminę duoną)
300 g kumpio
150 g fermentinio sūrio lapeliais
keli šaukšteliai garstyčių
keli šaukšteliai becukrės aviečių uogienės
180 g tarkuoto gouda ar brandesnio skonio sūrio
250 ml grietinėlės
8 kiaušiniai
druskos, pipirų
Pjaunam lakštus pusiau ir tada perpjaunam dar pusiau ir per storį. Jei pavyks, per storį galite ir į tris dalis pjauti! Iš viso išeina 8 riekės duonos (jei pavyksta į tris dalis, iš viso bus 12 riekių duonos).
Ant pusės riekių sluoksniuojame kumpį, sūrį ir dar po šaukštelį uogienės uždedame. Ant likusių riekių užtepame garstyčių. Suvožiame sumuštinius, supjaustome kiekvieną į keturis trikampėlius (du įstriži pjūviai).
Imame stačiakampę kepimo formą, sudedame sumuštinukus smailais galais viršun. Rinkitės tokią formą, kad liktų kuo mažiau laisvos vietos. Skaniau, kai jie pasispaudę nei kai laisvi.
Suplakame kiaušinius su grietinėle, druska ir pipirais. Apliejame kepimo formoje sudėtus Montekristus. Nepamirškite aplieti kiekvieno sumuštinuko viršaus – lai gauna kiaušinio nuo pat smaigalio!
Susitarkuojame sūrį, užbarstome ant viršaus.
Kaičiame orkaitę iki 175 laipsnių ir kepame 35 minutes. Išimame, leidžiame 10 minučių pailsėti. Jei norisi, dar galima pabarstyti saldiklio pudra.
Ir tada jau viskas. Dedam į lėkštes ir einam smaguriauti 😊 Svarbu suvalgyti tą pačią dieną, nes vėliau tiesiog nebebus skanu.