Braciole – vyniotas jautienos paslėpsnio kepsnys

Braciole arba jautienos paslėpsnio vyniotinis – labai paprastas pagaminti, bet fantastiško skonio lėtai keptas patiekalas, labai tinkantis ir artėjančių žiemos švenčių proga.

Atrodė, kad net skonį dar dabar jaučiau nuotraukas atrinkinėdama ir šį įrašą rašydama! Labai rekomenduoju išbandyti šį nesudėtingą receptą ir kviečiu juo arba įtraukti į šiuo metu kuriamą šventinį meniu, arba tiesiog iš eilinės vakarienės pasidaryti šventę jį pasigaminant:)

Geriausia šio kepsnio dalis yra ta, kad jam paruošti nereikia nei kokių ypatingų ingredientų, nei įgūdžių, o mėsytė tiesiog tirps burnoje. Pažadu!

Ingredientai:
1 kg jautienos paslėpsnio
200 ml sultinio
150 ml sauso raudonojo vyno
100 g mocarelos sūrio
60 g kietojo sūrio
poros šaukštų sviesto
poros skiltelių česnako
geros saujos šviežio baziliko
druskos, pipirų, lauro lapų

Kaičiame orkaitę iki 150 laipsnių. Išmušame paslėpsnį, kad šis suminkštėtų ir suplonėtų iki maždaug 1 cm storio, abi puses pabarstome druska ir pipirais.

Dubenyje sumaišome tarkuotus sūrius su kapotu česnaku ir mišinį paskleidžiame ant paslėpsnio. Ant viršaus dedame baziliko lapelius, gražiai susukame, surišame, kad kepsnys puode neiširtų.

Orkaitei tinkamą indą dedam ant viryklės, jame išlydome sviestą ir dedame kepti suvyniotą kepsnį – mums reikia, kad jis apskrustų iš visų pusių (pakanka poros minučių kiekvienam šonui).

Tada į indą supilame sultinį, vyną, dedame lauro lapus, uždengiame indą dangčiu (jei indas be dangčio – naudokite foliją) ir dedame viską į orkaitę mažiausiai 1,5 valandos, o jei turite laiko, galite ir 2 valandas troškinti – tada kepsnys dar labiau tirps burnoje.

Išėmę kepsnį, padažą iš indo supilame į padažinę – jis bus tirštas ir brandaus skonio. Serviruodami apliejame padažu ir kepsnį lėkštėje.

Pirkinių krepšelis