Jogurtinė gazpačo sriuba

Vasaros hitas: vėsi irs konių pilna kreminė gazpačo sriuba, kurią pasigaminti – vieni juokai, o atsivalgyti neįmanoma. Kviečiu išbandyti!

INGREDIENTAI:

1 kg prinokusių pomidorų
1/2 ilgavaisio agurko
1/2 paprikos
1/2 svogūno
1 česnako skiltelė
340 g riebesnio jogurto
pora šaukštų raudonojo vyno acto
maždaug 60 ml alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Viską sublendiname ir statome keletui valandų į šaldytuvą, kad subręstų sriubos skonis. O tuomet jau serviruojame kaip norisi: į dubenėlius ar stiklines, puošiame pomidoriukais, agurkėliais ir žolelėmis, papildomai skaniname aliejumi bei pipiriukais!

Skaniausia gaspacho sriuba
Pirkinių krepšelis