Keto panettone

Kalėdinis pyragas su apelsinų ir citrinų žievelėmis

Aromatingos stambios citrusų žievelės šiame recepte atstoja įprastai tokiuose pyraguose naudojamas cukatas, o sunkūs šokolado gabalėliai ir romo esencija suteikia jam turtingo žiemiškumo. Pasigaminti itin paprasta, kadangi naudojau low carb universalų kepimo mišinį, kurį labai rekomenduoju nesiryžtantiems eksperimentuoti su pyragais savarankiškai!

Iš šio mišinio esu gaminusi daugybę pyragų ir pyragaičių – nuo spurgų iki tortų. Įsigyti jį galite čia, o su kodu SIMONA15 gausite ir -15% nuolaidą visiems produktams honestbite.lt parduotuvėje, kuriems dar nėra taikoma jokia kita nuolaida.

Ingredientai:
1 pakelis low carb universalaus kepimo mišinio
4 kiaušiniai
5 v.š. aliejaus
100 ml karšto vandens
50 g becukrio šokolado gabalėlių
50 g ksilitolio ar kito saldiklio
1/2 apelsino žievelė
1/2 citrinos žievelė
1 a.š. romo esencijos

Išplakame kiaušinius su aliejumi ir romo esencija.

Į plakinį įmaišome kepimo mišinį ir saldiklį, tuomet pilame vandenį ir darkart viską gerai permaišome.

Daržovių skustuku plonai nulupame apelsiną su citrina ir susikapojame žieveles nedideliais kubeliais.

Sudedame jas į tešlą drauge su šokolado gabalėliais ir viską gerai permaišome.

Pasiruoštą tešlą perkeliame į siauresnę, bet aukštesnę kepimo formą ir šauname į 170 laipsnių orkaitę, kepame apie 1 valandą arba kol iš pyrago centro ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

Kepimo formą rinkitės mažesnio skersmens – taip pyragas bus aukštesnis!

Pirkinių krepšelis