Keto lazanja

Gerai. Keto senbuviai, mokytojai, švaraus keto evangelikai, užsidenkite akis, užsikimškite ausis ir išveskite savo vaikus į kitą kambarį, nes šiuo įrašu atidarau porno stalčių – dalinuosi dideliu, storu ir visiškai dirty keto receptu lazanjos, kurios nei aš pati drįsčiau dažnai gaminti, nei kam kitam rekomenduočiau, bet… nu blemba, kokia ji skani!! 🔥 Visiškai nuoširdžiai sakau: daug skanesnė už tradicinę ir jei jūs šitos neragavote, tai nepatyrėte, ką iš tikro reiškia maisto sukeltas malonumas 😁

Nors ingredientų sąrašas iš pažiūros gali pasirodyti didelis, bet iš tiesų viens-du ir lazanja paruošta. Aš užtrukau gal pusvalandį viskam pasiruošti ir tada dar pusvalandį pati lazanja kepė orkaitėje. Tad tas kone nelegalus malonumas yra dar saldesnis, nes realiai nereikalauja nei kažkokių didelių sugebėjimų, nei laiko išteklių.

Grįžtant prie skonio – kurgi jau nebus ši lazanja skanesnė už tradicinę, kai šitiek sūrio recepte, ir būtent tas sūrio kiekis patiekalą nustumia į tolimiausią sveiko keto maisto kampą. Gal net užribį, nes aš šiaip pieno produktų nelabai laikau sveiku maistu. Dirty keto sūris dažnai vaidina pagrindinį vaidmenį, tai metu tą savo kulinarinį keto kuklumą šalin ir ką, gaminam!

Ingredientai lakštams: 
2 kiaušiniai
180 g kreminio sūrio
30 g tarkuoto kietojo sūrio
225 g mocarelos
mėgstamų prieskonių (aš dėjau šiek tiek raudonėlio, česnako miltelių ir svogūnų miltelių)

Ingredientai įdarui:
800-900 g maltos jautienos
1/2 raudonosios paprikos
2 skiltelės česnako
400 ml pomidorų pasatos
alyvuogių aliejaus
druska, pipirai, kokie nors itališki prieskoniai (bazilikas, rozmarinas, raudonėlis)

Ingredientai adaptuotam bešameliui:
250 g rikotos sūrio
30 g tarkuoto kietojo sūrio
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
grietinėlės arba vandens (kiekis – iki 100 ml, mums reikia atitaikyti padažo konsistenciją)

Papildomai prieš kepimą viršutiniam sluoksniui:
100 g tarkuotos mocarelos
30 g kietojo sūrio

Kaičiam orkaitę iki 175 laipsnių. Važiuojam:

Dubenyje sumaišome kreminį sūrį ir kiaušinius.

Dedame kietąjį sūrį ir prieskonius, pamaišom, tada dedam mocarelą, išmaišom.

Skardą ištiesiame kepimo popieriumi, supilame sūrio masę ir tolydžiai paskleidžiame. Dedame kepti 20-25 minutėms.

Išėmę pilnai atvėsiname (aš išnešu į balkoną – greičiau) ir supjaustome pageidaujamo dydžio lakštais.

Kol kepa lakštai, darom įdarą. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus dedame kepti jautieną. Apkepiname, kad nebebūtų raudona, tada dedame smulkiai pjaustytą papriką, prieskonius ir žoleles, pakepame kelias minutes. Tada pilame pomidorų pasatą, pamaišome ir paliekame kunkuliuoti maždaug dešimčiai minučių, kad sutirštėtų.

Ruošiame a la bešamelį. Mikseriu tiesiog išplakame visus ingredientus. Grietinėlę arba vandenį pilame pamažu ir stebime konsistenciją. Ji turi būti kaip tiršto padažo – tanki, bet lėtai varvanti.

Ir pagaliau atėjo metas konstruoti mūsų lazanją! 

Kepimo formos dugną nuklojame jautienos-pomidorų įdaru.

Klojame lakštų sluoksnį.

Tada mūsų rikotos miksu aptepame visą paviršių. Tada vėl jautienos sluoksnis, lakštų, rikota – ir taip tiek kartų, kiek pageidaujate ar kiek užtenka.

Galų gale viršų pabarstome mocarela ir kietuoju sūriu. Šauname viską į tą pačią 175 laipsnių orkaitę ir paliekame lazanją gamintis maždaug 20 minučių – viršutinis sūrio sluoksnis turi būti išsilydęs, burbuliuojantis ir jau pradėjęs rusti.

Traukiame iš orkaitės, pjaustom ir ragaujam!

Pirkinių krepšelis