Dar vienas puikus duonos be glitimo receptas! Tinka keto, lowcarb, mityboms be glitimo, be cukraus ir šiaip sveikuoliams, kuriems karts nuo karto prireikia duonos. Užmaišysit per penkias minutes, iškepsit pet 40, o jei bus per daug – susipjaustykite riekėmis ir sumeskite į šaldiklį, bus ateičiai.
Pagal šį receptą ji išeina minkšta ir skalsi. Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis nuo pasirinktos formos: ilgiau keps silikoninėje ar aukštesnėje formoje, trumpiau – plestesnėje. Jei nuspręsite kepti kaip bandeles keksiukų formelėse, pakaks ir kokių 25 minučių. O žemiau surašau detales!!
Ingredientai:
80 g maltų linų sėmenų
60 g kokoso miltų (tik iš @honestbite.lt, kiti man nevalgomi)
2 v.š. čija sėklų
1 a.š. kepimo miltelių
druskos
5 kiaušiniai
60 g kokoso aliejaus (arba MCT arba alyvuogių aliejaus)
pora šaukštų grietinėlės (ar kito skysčio – kokosų ar migdolų pieno)
Sumaišome sausus ingredientus. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su tirpintu kokosų (ar kitu) aliejumi ir grietinėle. Į plakinį pamažu šluotele įmaišome birių produktų mišinį – galų gale masė išeis tirštoka, bet viskas ok.
Sudedame masę į kepimo popieriumi išklotą duonos formą (aš kepu keramikinėje) ir šauname į 165 laipsnių orkaitę. Aš kepu 40-45 minutes, bet labai priklauso nuo formos ir orkaitės – tiesiog praėjus 40 minučių įsmeikite dantų krapštuką ir jei bus nors kiek drėgnas, dar pakepkite!
Tada išimkite iš orkaitės. Po dešimties minučių išimkite iš formos ir leiskite duonai savarankiškai atvėsti iki kambario temperatūros. Ta o tada… Tada jau ragauti! Man tas pirmas duonos paragavimas su sviestu ir druskyte tai visad su bažnyčių varpais, magiška!