Keto makaronai su keptų paprikų padažu ir burrata

Neapsakomai, tiesiog žvėriškai skanūs makaronai su paprikų padažu ir burrata. Nežinau žodžių šiam gerumui nusakyti, tad tiesiog kviečiu pasigaminti patiems, paragauti ir tada grįžti pas mane su įspūdžiais į Instagram ar Facebook.

Ingredientai:
1 kg raudonųjų paprikų
1 raudonasis svogūnas
4 skiltelės česnako
1 pakelis keto tinkamų makaronų*
300 ml daržovių sultinio
50 ml grietinėlės
40 ml obuolių sidro acto
trys didelės saujos šviežių petražolių
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
po saujelę čiobrelio ir raudonėlio
1 rozmarino šakelė
alyvuogių aliejaus kepimui
druskos, pipirų
1 didelė šviežia burrata

*Mano makaronai šįkart spaghetti ir kaip visad – prebiotiniai, iš atsparaus tapijokos krakmolo. Jų įsigyti galima hobestbite.lt,kur su kodu SIMONA15 iki rugsėjo pabaigos gausite ir -15% VISIEMS neakcijiniams produktams (reklama).

Pradedame nuo padažo: į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame kepti svogūną. Šiam suminkštėjus dedame pjaustytą papriką, žoleles, dosniai pasūdome ir papipiriname ir kepiname ant vidutinės ugnies bent 15-18 minučių vis pamaišant iki paprika suminkštėja. Tada dedame česnaką, pilame actą, maišydami pakepiname dar apie minutę. Tada supilame sultinį ir leidžiame pakunkuliuoti dar 5 minutes. Galiausiai išėmę rozmarino šakelę supilame grietinėlę, išmaišome ir viską perkeliame į blenderį. Gerai ir ilgai blendiname, gal pusantros minutės iki padažas tampa visiškai tolygus, be jokių matomų dalelių.

Išsiverdame makaronus, nupilame vandenį. Ant makaronų (puode) pilame pasigamintą padažą, dedame itin smulkiai kapotas petražoles, kietąjį sūrį viską permaišome ir leidžiame dar kokiai minutei-dviems pakunkuliuoti. Tegul sūris išsilydo, o makaronai pamirksta padaže.

Galiausiai dedame makaronus į lėkštę, ant viršaus paplėšome burrata sūrio, dar šiek tiek šviežiai maltų pipirų, papildomai galima ir kietojo sūrio pasitarkuoti ir viskas, keliaujame ragauti! Tai neabejotinai bus vieni skaniausių kada nors ragautų makaronų. 

Pirkinių krepšelis