Omletas su varške ir špinatais

Mano Instagram pasidalintas kiaušinienės su grūdėta varške receptas dar ne taip seniai bombino internetą (iki šiol pasiekia jūsų žinutės apie tai, ANT KIEK skani ta kiaušinienė!), o čia – dar viena keto pusryčių idėja, kaip su ryto kiaušiniais gauti daugiau baltymų 🙂

Ingredientai:
2 kiaušiniai
100 g varškės
50-80 g špinatų
pora šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
1 česnako skiltelė
sviesto kepimui
druska, pipirai, mėgstamos žolelės

Varškę sumaišome su druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Atidedame į šalį.

Keptuvėje ant sviesto pakepiname špinatu. Jiems sukritus įspaudžiame česnaką ir dedame šiek tiek druskos ir pipirų. Dar porą minučių pakeptus špinatus sudedame į lėkštę ir atidedame į šalį. 

Į keptuvę dedame dar šiek tiek sviesto ir pilame išplaktus kiaušinius, kad padengtų visą keptuvės dugną. 

Omletui pradėjus tvirtėti ant vienos pusės pabarstome kietojo sūrio, sudedame špinatus ir varškę. Atsargiai užlenkiame pusę be priedų ir pakepame iki sūris išsilydo ir varškė sušyla.

Dedame į lėkštę ir ragaujame iškart!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *