Traškūs tuno koteltukai

TRAŠKŪS ir aromatingi, tiesiog WOWZA 🤩 citrininiai tuno kotletukai, kuriuos kviečiu būtiniausiai pasigaminti.

Aš nemeluosiu sakydama, kad tai – patys skaniausi mano kada nors gaminti ir ragauti kotletukai. Reikės gerai pasistengti bandant šiuos aplenkti!

🍋INGREDIENTAI:

240 g konservuoto tuno savo sultyse (3 skardinės po 80 g)
50 g kiaulių odelių traškučių (ne keto versijai: naudokite panko džiūvėselius)
30 g kietojo sūrio
2 kiaušiniai
2 skiltelės česnako
1/2 nedidelio svogūno
2 v.š. majonezo
1 citrinos žievelė ir 2 v.š. jos sulčių
saujelė šviežių petražolių (ar 1 a.š. džiovintų)
saujelė šviežių krapų (ar 1 a.š. džiovintų)
druskos, pipirų

ghee ar alyvuogių aliejaus kepimui
dar šiek tiek panko arba kiaulių odelių traškučių apvoliojimui prieš kepimą

Sumalame kiaulių odelių traškučius iki stambių džiūvėsėlių dydžio. Pusę kiekio atsidedame apibarstymui prieš kepimą. 

Nusunkiame tuną, susitarkuojame sūrį, smulkiai sukapojame svogūną, išspaudžiame česnaką, susikapojame žoleles. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir gerai išmaišome.

Rankomis formuojame nedidelius kotletukus, juos apibarstome kiaulių odelių (ar panko) džiūvėsėliais iš abiejų pusių ir dedame kepti ant pasirinktų riebalų vidutinėje kaitroje. Mentele paformuojame kotletukus keptuvėje taip, kad jie būtų vienodo, maždaug 2,5 cm storio.

Atsargiai apverčiame, kai kotletukai paruduoja – kiekvienai pusei turėtų pakakti 5-6 minučių kepimo. 

Ir tada jau ragaujam, stebimės, kad kotletai traška, džiaugiamės skoniu ir galvojam, kad blemba, per mažai pasigaminom 🤪 Lauksiu Tavo įspūdžių savo Instagram arba Facebook paskyroje!

Pirkinių krepšelis