Žalia „šakšuka”

Mėgstu kiaušinius įvairiausiais pavidalais – galiu juos valgyti ir pusryčiams, ir vakarienei. Esu „atkalusi” ranką savo tobulų kiaušinių kepimui, kai ant žemos ugnies juos kepu ilgiau, bet taip baltymas tampa standus, o trynys – skystas ir neapsitraukęs balta plėvele. Kitaip tariant, klasikiniai „sunny side up” 🙂

Taip keptas kiaušinis, beje, bus ir maistingiausias – standus baltymas yra geriausiai pasisavinamas organizmo, o neperkaitintas ir dar skystas trynys savyje turės didžiausią koncentraciją maistinių medžiagų, vitaminų, mikroelementų.

Vieną savaitgalį kiaušinius pasigaminau štai tokius – žaliuose pataluose. Nežinau, kaip juos tiksliau pavadinti, tad tebūnie tai žalia „šakšuka”. Kviečiu išbandyti!

Ingredientai:
1/2 svogūno
1 žalioji paprika
50 g čorizo dešros
200 g špinatų
5 kiaušiniai
saujelė feta sūrio
1 avokadas
sviesto kepimui
druskos, pipirų

Ant sviestuko pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną.

Jam suminkštėjus sudedame griežinėliais arba juostelėmis pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą čorizo dešrą.

Šiems apkepus sudedame špinatus.

Kai špinatai sukrenta, suformuojame penkias duobutes ir į kiekvieną įmušame po kiaušinį. Sumažiname kaitrą iki vidutiniškai žemos ir kepame iki baltymas tampa standus, o trynys dar tirštas.

Galiausiai užbarstome fetos sūrio, o prieš pat serviruojant į lėkštę sudedame ir avokado griežinėlius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *