Kokosiniai keto brownies

Pakelkite ranką, kam drėgnas, sunkus, juodai šokoladinis brownie yra vienas geriausių desertų! Man tikrai būtent taip ir yra. Ir aš juos ne tik mėgstu pati, bet juos man dar ir gaminti sekasi. Kiek turėjau darbo kolektyvų, visi kaip susitarę prašydavo progai esant šokoladinį desertui atnešti.

Pradėjus laikytis ketogeninės mitybos brownie įgavo kelias naujas versijas, bet tikrai niekur nedingo. Ir nors mano dažniausiai gaminamas yra fantastiškas brownie cukinijos pagrindu, šįkart nusprendžiau paeksperimentuoti su papildomu drėgnu kokoso sluoksniu. Pavyko puikiai, todėl dalinuosi!

Šokoladinio pyrago ingredientai:
3 dideli kiaušiniai
100 g eritritolio ar kito mėgstamo saldiklio
100 g sviesto
1 a. šaukštelis vanilės ekstrakto
70 g migdolų miltų
šiek tiek druskos
pusė šaukštelio kepimo miltelių
plytelė becukrio 99% šokolado

Kokosiniam sluoksniui reikės:
100 g kokoso sviesto
100 g kokoso drožliu
15 monk fruit (ar kito mėgstamo) saldiklio lašelių

Gaminti pyragą pradedame išlydydami sviestą su šokoladu. Kol šie vėsta, išplakame kiaušinius su vanilės ekstraktu, druska ir saldikliu. Į kiaušinių plakinį įmaišome tirpintą šokoladą iki vientisos masės.

Tuomet pamažu, po šaukštą dedame migdolų miltus kaskart gerai išmaišydami.

Gautą masę tolygiai paskirstome kvadratinėje kepimo formoje ir dedame pusvalandžiui į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Išimame iškepusį pyragą iš orkaitės ir kol šis vėsta išlydome kokoso sviestą, sumaišome jį su saldikliu ir permaišome su kokoso drožlėmis. Masė turi išeiti drėgna, tad jei ji išeina biri, pabandykite įdėti dar šaukštą sviesto ar kokosų aliejaus.

Tada kokosų masę paskirstome ant iškepto brownie pyrago ir arba dedame į šaldytuvą, arba papildome glaistu. Pavyzdžiui, aš naudojau kokosų grietinėlėje tirpintą šokoladą – apliejau juo pyragą ir tik tuomet dėjau valandai į šaldytuvą.

Išėmę iš šaldytuvo itin aštriu peiliu supjaustome pyragą kvadratėliais ir kviečiam svečius 🙂 

Pirkinių krepšelis