Marinuoti avokadai

Į keistenybių skyrelį šalia jūsų susidomėjimo sulaukusių vytintų trynių šįkart dedu dar vieną receptą, kuris taip pat gali nustebinti: marinuoti avokadai.

Marinuotų avokadų skonis įdomus – jie įgauna fainos salsvos rūgštelės ir lengvo aštrumo, o tekstūriškai pats vaisius stipriai skiriasi nuo šviežio: nelieka avokado sviestiškumo, jis tampa toks labiau mushy, minkštutis.

Valgyti marinuoti avokadai tinka su daug kuo lygiai taip pat, kaip ir švieži vaisiai – kaip side dish ar kaip ingredientas į salotas ar sumuštinius. Man buvo labai skanu su burrata salotomis (sultenė, pomidoriukai, burrata, marinuoti avokadai, pesto ir dar apšlakstyta moliūgų sėklų aliejumi).

Receptą užmačiau pas išprotėjusį, bet man labai patinkantį Brad Leone (tikrai rekomenduoju sekti jį ne tik Instagram, bet ir YouTube kanale Bon appetite dėl smalsaus atsipūtimo virtuvėje – dar gerokai iki pradėdama ketogeninę mitybą iš jo išmokau įvairiausių virtuvės triukų).

Iš pradžių žiūrėjau į marinuotų avokadų idėją skeptiškai („pala, o kam gadinti gerą daiktą?“), bet neišėjo man iš galvos tas jo vaizdo įrašas, nors tu ką. Privalėjau išbandyti vien tam, kad smalsumą patenkinčiu ir sužinočiau, koks tų marinuotų avokadų skonis.

Iš tiesų tai nesiūlau pulti žūtbūt lėkti pirkti avokadų ir juos marinuoti, bet man atrodo, kad tai visai geras sprendimas, kai namuose būna per daug avokadų (taip! būna ir taip!), kurių jau žinote, kad nespėsite suvalgyti iki pernokimo. O išmesti maistą nevalia.

Brad rekomenduoja naudoti dar kietokus, nevisai sunokusius avokadus. Tokius, kuriems trūksta dienos ar dviejų iki tobulybės. O aš marinuoju tokius avokadus, kokius turiu. Prinokusius – taip pat. Būtent prinokę ir nuotraukose matosi.

Tad dalinuosi idėja ir receptu, jei norėtumėte išbandyti!

Marinuoti avokadai

Reikės:

2 avokadų
200 ml vandens
200 ml obuolių sidro acto
1 v.š. druskos
2,5 v.š. saldiklio (naudojau rudąjį, Sukrin Gold)
2 skiltelių česnako
saujos kalendros
žiupsnelio džiovintų čiliukų
ir juodųjų pipirų

Nedideliame puode pašildome vandenį su druska ir saldikliu. Pilame actą, šildome toliau (svarbu – neužverdame!).

Į stiklainį dedame nuluptus avokadus, kapotą česnaką, pipirus, čiliukus, kalendrą ir viską užpilame pasiruoštu marinatu, sandariai uždarome stiklainį ir statome į šaldytuvą.

Avokadus ragauti galima jau po paros – bus švelnūs.

Šiaip normalu marinuoti 3-5 dienas.

Aš kartą laikiau ir savaitę, man patiko.

Pirkinių krepšelis