Pusrytinė cukinijų „pica“

Žvilgt į kalendorių: už poros dienų rugpjūtis ir didysis derliaus metas, bet gi vienos pirmųjų vasaros pabaigos pranašių yra cukinijos – vienbalsės daržų karalienės, su raudonu kilimu pasitinkamos kone kiekvieno lietuvio virtuvėje.

Ir nors šiuo receptu planavau dalintis gerokai vėliau, bet mano mėgstamiausia interneto transliuotoja Beata Nicholson jau paskelbė #cukinijųsavaitė, tad nusprendžiau, kad su šia idėja jau DABAR ARBA NIEKADA.

Niekada man visiškai netinka prie charakterio, tad štai – dabar – turiu nuostabią pusryčių rekomendaciją jūsų jaukiems savaitgaliams!

Pusrytinė cukinijų „pica“ sukombinuoja kelis geriausius dalykus: sotų ir šiek tiek traškų cukinijų padą, orkaitėje pačirškintus pomidoriukus, keptus kiaušinius ir TĄ malonumą valgyti rankomis.

Lėkite tikrinti spintelių, ar turite visus reikalingus ingredientus!

Padui:
1 didelė (didelė!) cukinija arba pora mažesnių
50 g mocarelos sūrio
40 g miltų (naudojau lubinų, bet dėkite kokius tik norite, tinka net migdolų)
1 kiaušinis
1 skiltelė česnako
po 1 a.š. raudonėlio, baziliko, druskos

Topingui:
2 v.š. pomidorų pastos
keli maži pomidoriukai
2-3 kiaušiniai
keli pjaustyti smidrai arba šparaginės pupelės
pora šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
šaukštas alyvuogių aliejaus
šviežias bazilikas

Gaminimo eiga

Kaičiam orkaitę iki 240 laipsnių.
Kol kaista, susitarkuojame cukiniją (burokine tarka arba smulkesne).
Dedame druskos, permaišome ir paliekame 15 minučių – tegul karalienė pasiilsi.

Nusunkiame cukiniją (geriausia – su sunkimo maišeliu, kad tikrai tikrai tikrai gerai nusunktumėm – mums reikia jos kuo sausesnės).
Dedame cukinijai į kompaniją tarkuotą mocarelą, česnaką, miltus, žoleles, kiaušinį ir viską gerai permaišome rankomis.

Ant kepimo popieriaus dedame mišinį ir formuojame padą.
Kraštelius padarome šiek tiek aukštesnius, nes maža ką – gal koks kiaušinis bus nusiteikęs pabėgti. Pasistenkite kraštelių nesustorinti, pakaks tiesiog lengvai pirštais suformuoti bortelius.

Dedame cukinijos padą į orkaitę, įjungiame ventiliatorių ir kepame 10 minučių.
Ištrauktas padas turi būti jau šiek tiek parudavęs, bet dar nepilnai iškepęs.

Susipjaustome pomidoriukus ir šparagus, dedame druskos, pipirų, aliejaus, permaišome.

Ištraukiame padą iš orkaitės, plonai padengiame jį pomidorų pasta.

Dedame pomidoriukus su šparagais, sumažiname orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių, išjungiame ventiliatorių ir dedame kepti dar kokioms 8 minutėms.

Išimame, ant viršaus mušame kiaušinius, pabarstome kietuoju sūriu ir grąžiname į orkaitę dar 5 minutėms.

Prieš pjaustant leidžiame šiems pusryčiams šiek tiek atvėsti. O tada kaip nors kūrybiškai viską padalinam, kviečiam pusryčiautojus ir pradedame dieną su ko gero sveikiausia picos versija!

Jei šeimynoje daugiau nei du smaguriautojai, rekomenduoju iškart daryti dvigubą porciją, nes pusryčiams pasibaigus ir visiems nuo stalo pakilus tikrai bus noro kur nors šen ten po namus šmirinėjant pačiupti dar po vieną gabalėlį.

Valio cukinijoms!

Pirkinių krepšelis