Vyniotas sicilietiškas maltos mėsos kepsnys

Leidžiu sau šiek tiek paimprovizavusi palikti tą patį pavadinimą patiekalui, kuris paprastai žinomas kaip sicilietiškas maltos mėsos kepsnys. Originaliai į jį vyniojamas įtališkas virtas kumpis, tuo tarpu aš nusprendžiau šįkart pabandyti tiesti plonai pjaustytos šoninės paklodę – daugiau riebaliuko, skonis skiriasi tik šiek tiek, bet kad gardu ne mažiau – faktas.

Dar prieš kelerius metus lyg baimindavausi visokius vyniotus patiekalus gaminti (tiek saldžius, tiek pagrindinius), tačiau vienąkart pabandžiusi supratau, kad jie reikalauja gerokai mažiau kulinarinių įgūdžių nei aš maniau – rezultatą sugadinti sudėtinga.

Šiame įraše dalinuosi vynioto sicilietiško maltos mėsos kepsnio receptu su nuotraukomis, iš kurių taip pat matyti, kiek paprastas iš tiesų yra procesas. Kviečiu išbandyti!

Ingredientai:
700 g maltos jautienos
1 nedidelė raudona paprika
2 kiaušiniai
maždaug 10-12 plonų šoninės juostelių
krūmelis šviežių bazilikų
2 v. š. pomidorų passatos
130 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio
druskos, pipirų
česnako skiltelės ir ketvirtis svogūno (galite naudoti ir prieskonių miltelius)

Gaminimas

Sumaišome mėsą su kiaušiniais, smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu, itin smulkiai kapota paprika, druska, pipirais, česnaku, svogūnu. Imame kepimo popieriaus lakštą ir dedame mėsą į centrą.

Delnais suformuojame vienodo storio
(apie 1,5 cm) stačiakampį.

Visą mėsos paviršoių padengiame šonine, palikdami po pusantro centimetro laisvos erdvės iš kiekvieno krašto – ši erdvė bus reikalinga ir patogesniam vyniojimui, ir visų kraštelių „užsandarinimui“.

Tada dedame šviežio baziliko lapelius – siūlau jų negailėti.

Galiausiai susitarkuojame mocarelos sūrį ir padengiame paviršių juo.

O tada smagiausia dalis – vyniojame. Atsargiai keliame vieną mėsos kraštą su kepimo popieriumi ir vyniojame panašiai kaip sushi. Kai suvyniojame visą mėsą, pirštais sulyginame pagrindinę siūlę ir kraštus, kad neliktų tarpų ir vyniotinis būtų pilnai uždaras.

Na, o dabar liko tik iškepti. Dedame mėsos vyniotinį valandai į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Išėmę iškepusio iškart nepjauname, leidžiame apie 10-15 minučių pailsėti – mums reikia, kad jis viduje nustotų kunkuliuoti, apstingtų skysčiai.

Serviruojame kaip norisi: ant keto miltinių ar apkeptų cukinijų makaronų, su karštomis daržovėmis ar tiesiog salotomis. O galima ir paprastai – tiesiog su naminiu marinara padažu.

{“key”:”c1″}

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis