Skrudintų lazdyno riešutų miltų sausainiai

Labai labai LABAI skanūs sausainiai.

Šiek tiek traškūs iš išorės, minkšti ir lipnūs viduje. Kokoso drožlės suteikia jiems papildomos tekstūros, o lazdyno riešutų miltai – skonio ir aromato.

Su migdolų miltais taip gerai neišeitų nė pro kur, labai džiaugiuosi atradusi lazdynus tokiame pavidale.

Ingredientai:
160 g lazdyno riešutų miltų
160 g sviesto
35 g kokoso drožlių
50 g ksilitolio ar kito saldiklio
20 g kokoso aliejaus
1 kiaušinis
2 a.š. prieskonių meduoliams
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Lazdyno riešutų miltus įsigyti galima honestbite.lt parduotuvėje, kur su kodu SIMONA15 gausite net -15% visiems produktams, kuriems dar nėra taikoma jokia kita nuolaida.

Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus.

Nedideliame puode išlydome ir sumaišome sviestą su kokoso aliejumi ir vanile, perpilame į birių produktų mišinį ir gerai išmaišome – masė išeina tanki. Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.

Imame gabalėlį tešlos, rankomis suformuojame apskritimą, dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir rankomis prispaudžiame, kad pasidarytų sausainio formos. 

Kepame 175 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Stebėkite, kad nesudegtų – tai priklauso ir nuo sausainių storio. Sotresniems gali prireikti daugiau laiko, plonesniems mažiau.

Išėmę sausainius iš orkaitės leidžiame jiems pilnai atvėsti – taip jie sutvirtėję ir būna pasiruošti ragavimui 🙂 

Pirkinių krepšelis