Tai yra vienintelis keto burgerių bandelių receptas, kurį jums reikia žinoti. Na, arba tiesiog visada atsiminti, kad jį rasite čia, kad užsimanę galėtumėte užsukti ir be jokių nesklandumų pasigaminti bene geriausias įmanomas keto burgerių bandeles namuose!
Kaip visad – receptas nesudėtingas ir nereikalaujantis didelio pasiruošimo ar ypatingų sugebėjimų. Visus reikiamus ingredientus rasite ko gero bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Tad keliaukime prie recepto!
Ingredientai:
150 g tarkuoto sūrio (geriausiai tinka gouda, ementalis, čederis bet tiks ir kietesnis fermentinis sūris)
8-9 v.š. migdolų miltų (dėl papildomo bandelių purumo juos prieš naudodami persijokite!)
3 v.š. kreminio sūrio (philadelphia tipo)
3 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
sezamo sėklyčių
Pirmiausia išlydome sūrius. Tai galima daryti pvz. nedideliame puode ant žemos kaitros arba mikrobangų krosnelėje. Jei lydysite mikrobangų krosnelėje, darykite tai keliais intervalais po maždaug 45 sekundes, tarp intervalų vis permaišydami, kad sūriai tolygiai susilietų tarpusavyje.
Tada sudedame migdolų miltus ir kepimo miltelius. Gerai viską permaišome, kad masė taptų vientisa. Be to, maišant ir sūriai atvės iki temperatūros, tinkamos įmušti kiaušinius.
Galiausiai į tešlą įminkome du kiaušinius. Tikslas – kad masė būtų vientisa, tad minkome iki kiaušiniai bus pilnai inkorporuoti į tešlą. Jei atrodo, kad masė skystoka (taip gali būti idėl labai įvairių priežasčių: skirtingų sūrių savybių arba pvz. kiaušinių dydžio), dėkite dar migdolų miltų iki masė taps pakankamai standi, kad išlaikytų savo formą.
Į skardą tiesiame kepimo popierių ir formuojame bandeles. Aš dažniausiai tai darau taip: tešlą kabinu šaukštu ir dedu ant skardos, o tuomet vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuoju bandelę – išlyginu viršų ir kraštelius, kad ji būtų taisyklingos formos. Iš šiame recepte aprašyto kiekio išeina 6 vidutinio (t.y. normalaus) dydžio bandelės arba 8 mažos burgerių bandelės.
Patepame bandeles trečiojo kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklytėmis ir šauname į orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje (viršus + apačia) apie 20-25 minutes, priklausomai nuo bandelių dydžio.
Išėmę iš orkaitės leidžiame bandelėms pilnai atvėsti, o tuomet pjauname kiekvieną pusiau ir dedame mėgstamus burgerio priedus!