Ledai su rabarbarais

Rabarbarai gali virsti į gardžius džemus, čatnius, padažus ir kompotus, o dar vienas jų „užkonservavimo“ būdas gali būti net labai malonus vasarą – LEDAI.

Iš rabarbarų galima gaminti skanų šerbetą (rekomenduoju pamaišyti su braškėmis ir šiek tiek citrinos žievelės!), bet šįkart nusprendžiau padaryti juos pusiau plombyrinius. Pavyko puikiai, todėl dalinuosi savo paprastu receptu kiek žemiau. Pliusas – nereikės nei ledų aparato, nei permaišyti ledų jiems stingstant.

Ledų receptui naudojau grietinėlę ir jogurtą. Pastarasis – dėl lengvumo ir mažesnio kaloringumo, o patį jogurtą rinkausi bičiulio Gian Luca, nes jis be laktozės. Vis mažiau cukrų bus galutiniame variante 😊

Ledams reikės:
200 ml 36% grietinėlės
160 g jogurto
70 g inulino miltelių*
30 g ksilitolio ar kito saldiklio*
1 a.š. vanilės esencijos
350 g rabarbarų
2 v.š. saldiklio

*jei neturite inulino, tiesiog dėkite vietoje jo dar kokių 50 g saldiklio.

Rabarbarus susipjaustome poros centimetrų gabalėliais, dedame į nedidelį puodą drauge su 2 v.š. saldiklio ir šiek tiek vandens. Statome ant nedidelės kaitros ir pamaišydami viriname apie 20 minučių iki rabarbarai sukrenta ir masė tampa tiršta.

Grietinėlę lengvai išplakame (turi būti tiršta, tačiau ne standi) ir sumaišome su jogurtu, inulinu (jei naudojame), saldikliu ir vanile.

Ir tada jau į ledų formeles pakaitomis dedame grietinėlės ir rabarbarų mases, smeigiame pagaliukus ir dedame viską į šaldymo kamerą mažiausiai 4 valandoms, jei norisi valgyti iškart.

Pirkinių krepšelis